26. NEDJELJA KROZ GODINU

3-archangels-with-tobiasSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Kuzma i Damjan, mučenici
• U. – Sv. Vinko Paulski, prezbiter
• S. – Sv. Vjenceslav, mučenik
• Č. – SV. MIHAEL, GABRIJEL I RAFAEL, arkanđeli
• P. – Sv. Jeronim prezbiter i crkveni naučitelj
• S. – Sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica

Sljedeća nedjelja je DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Naš brat i župljanin fra Josip Sedlar podnio je Provincijalnom ministru fra Iliji Vrdoljaku molbu za primanje svetoga reda đakona. Njegovo đakonsko ređenje biti će 08. listopada 2016. godine u 10,00 sati u Katedrali u Zagrebu. U slučaju da postoji neka zapreka vezana uz službu u koju će biti zaređen, molili bi vjernike neka se jave u župni ured, da možemo javiti Provincijalnom ministru. Fra Josipa preporučamo i dalje u Vaše molitve i pozivamo Vas na njegovo ređenje.

2. Sljedeće nedjelje, 02. listopada 2016. poslije svete mise u 09,00 sati je roditeljski susret za roditelje prvopričesnika.

3. Sljedeće nedjelje, 02. listopada 2016. je susret FSR- u 17,00 sati.

4. RADOVI NA CRKVI – U predvorju crkve možete vidjeti IDEJNO RJEŠENJE VITRAJA ZA KAPELU BL. DJEVICE MARIJE. Postaviti će se šest vitraja pod temama: “Majka i Kći”, Navještenje Gospodinovo, Uznesenje Marijino, Gospa od Anđela, Srce Marijino. Autor vitraja je: Red. prof. art. IVICA ŠIŠKO. Molimo sve zainteresirane koji se žele informirati ili darovati vitraj neka se jave u župni ured fra Tomislavu, najkasnije do 09.10.2016. godine. Mogu se više obitelji složiti i darovati po jedan vitraj. Ovim vitrajima završili bi unutrašnjost crkve i dali joj poseban ugođaj svetog prostora.

5. Od subote, 1. listopada počinju listopadske pobožnosti. Krunica i litanije Majke Božje se mole u 18,20 sati, a zatim slijedi sveta misa u 19,00 sati.

6. Od 1. – 3. listopada (subote do ponedjeljka) je trodnevnica prema svetkovini SVETOG NAŠEG OCA FRANJE. Franjevačka krunica je u 18,20 sati, a u 19,00 sati je sveta misa. U ponedjeljak, navečer za vrijeme svete mise biti će Obred preminuća serafskog oca Franje.

7. Pozivamo vjernike; odrasle, djecu i mlade da se uključe u jednu od zajednica župe. VJERSKA IGRAONICA, MINISTRANTI, DJEČJI ZBOR, ZAJEDNICA MLADIH, ŽUPNI ZBOR, BIBLIJSKO – LITURGIJSKA ZAJEDNICA, FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED, CARITAS.

8. Završavaju se radovi na obnovi fasadi crkve. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe, osobito oni koji su pomogli u obnovi crkve. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Dana 28. rujna započinje nova jesenska molitvena kampanja Inicijative „40 dana za život“ za zaustavljanje pobačaja koja će trajati do 06. studenoga 2016. ispred Županijske bolnice Čakovec. Okupiti će 24 hrvatska grada. Moto bdijenja je „Život, dakle, biraj!“

10. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…