13. nedjelja kroz godinu

Petar i PavaoSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. PETAR I PAVAO, apostoli
• U. – Sv. Prvomučenici Rimske Crkve
• S. – Sv. Estera
• Č. – Sv. Oton
• P. – SV. TOMA, apostol
• S. – Sv. Elizabeta Portugalska

Sljedeća nedjelja je ČETRNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.
1. Po odredbi naših biskupa od 10.12.2003. godine milostinja posljednje nedjelje u mjesecu lipnju namijenjena je za „Petrov novčić“. Ovom kolektom svjedočimo našu povezanost i vjernost s Petrom naših dana i Katoličkom crkvom. Riječ je o vjerničkoj solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i priskočiti pojedinim mjesnim crkvama u pomoć pogotovu ako dođe do posebnih potreba. Primjerice, uslijed ratnih sukoba ili prirodnih nepogoda. Svoj novčani prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. U ponedjeljak, 29. lipnja je svetkovina sv. apostola PETRA I PAVLA. Svete mise su u 7,00 i 9,00 te večernja misa u 19,00 sati.

3. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 18.07. 2015. Prijave se primaju u Župnom uredu. Cijena je 50 kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta.

4. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u nedjelju, 30. kolovoza 2015. Tada ćemo proslaviti 300. obljetnicu krunjenja čudotvorne slike Majke Božje Trsatske.
Cijena po osobi je 120,00 kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

5. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…