1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

advent1Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Jakov Markijski, prezbiter
• U. – SVI SVETI FRANJEVAČKOGA REDA
• S. – SV. ANDRIJA APOSTOL
• Č. – Sv. Eligije
• P. – Sv. Natalija
• S. – Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter

Sljedeća nedjelja je DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6 sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote navečer, u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje DRUGE svijeće na adventskom vijencu.
2. U utorak, 29. 11. 2016. je susret čitača naše župe u 18,3o sati u župnoj dvorani. Pozivamo sve naše vjernike koji čitaju ili koji žele čitati na sv. misi da dođu na susret.
3. Molimo ukućane da prijave bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste.


4. U četvrtak, 1. prosinca 2016. Župu će pohoditi mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački koji će predvoditi misno slavlje u 18,oo sati. Nakon mise, u 19,oo sati u dvorani Pastoralnog centra bit će predstavljena knjiga: ZRIN 1943. – SVJEDOCI KOMUNISTIČKOG ZLOČINA. O knjizi će govoriti mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Marko Cvitkušić, ravnatelj Zaklade za izgradnju crkve u Zrinu, Matija Petanjak, predsjednik Odbora za izgradnju crkve u Zrinu, Damir Borovčak, autor i urednik.

5. Sljedeće nedjelje, 4. prosinca 2016. pod svetom misom u 9,oo sati je predstavljanje pripravnika za sakrament prve svete pričesti župnoj zajednici.

6. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe je u ponedjeljak, 5. prosinca 2016. u 17,oo sati. Roditelji mogu svoju djecu, od najmanjih pa do 3. razreda uključivo, prijaviti u župnom uredu do četvrtka, 1. 12. 2016. uz novčani prilog po 20,oo kuna.

7. Svete mise za sljedeću, 2017. godinu možete predbilježiti u župnom uredu.

8. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2017. godinu.

9. Kao župna zajednica i ovoga Božića želimo pomoći onim najpotrebnijima. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda koje će se za Božić podijeliti siromašnijim članovima naše župske zajednice.

10. U Super Konzumu, Zagrebačka 87, Čakovec uz blagajnu se nalazi naša”Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

11. Na stoliću pokraj tiska možete uzeti Caritasove kutijice te kroz došašće prikupljati svoje obiteljske priloge za potrebe župnog Caritasa.

12. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1936. godine na svetu misu na Nedjelju Caritasa 11. prosinca 2016. godine u 11,oo sati. Na svetoj misi ćemo svi zajedno zahvaliti dragom Bogu na njihovim lijepim godinama. Ukoliko niste u mogućnosti osigurati vlastiti prijevoz, javite se članovima Caritasa ili u župni ured.

13. Danas je prigodna prodaja pšenice za Božićno vrijeme. Prihod je za Dječji zbor uz dobrovoljni prilog.

14. Molimo da djeca izrade prazne Božićne čestitke za Caritas i ubacuju tijekom došašća u kutiju na stoliću za tisak. Čestitke ćemo pripremiti i uključiti u prodaju i darivanje 11.12. 2016., za Nedjelju Caritasa. A sve što ubace kasnije poslati ćemo HKR u sklopu akcije “Činimo dobro čestitkom”.

15. Župa svetog Antuna Padovanskog – Čakovec Jug organizira hodočašće u Lurd i Francusku od 15. – 21. svibnja 2017. za vrijeme Međunarodnog vojnog hodočašća. Cijena aranžmana je 2.690,oo kuna. Informacije i prijave se primaju u župi sv. Antuna. Letak možete uzeti na stoliću za tisak.

16. U tijeku je prikupljanje potpisa za EUROPSKU GRAĐANSKU INICIJATIVU MAMA, TATA & DJECA kojom se želi na razini Europske unije zaštititi brak kao zajednicu muškarca i žene, a obitelj se temelji na braku i/ili potomstvu. Ove i iduće nedjelje te u tjednu nakon zornica na izlazu iz crkve imate mogućnost dati svoju potporu i potpis te time doprinijeti ovoj inicijativi.

17. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

18. Prošle godine imali smo aukciju slika. Sliku možete kupiti kao Božićni poklon i time pomoći župi. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani.

19. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK, Slugi Božji Aleksa Benigar- gratis…